Mindennapjaink

Próbáltad már?

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 487

Mindig is szerettem volna olyan kenyeret enni, aminek ismerem az összetételét és nincs benne adalékanyag, valamint ne legyek kiszolgáltatva a boltoknak és bármikor legyen friss, ha arra vágyok éppen.

Kb 1 hónapja ez meg is valósult, azóta tökéletesítem a kenyereimet, hogy minél ízletesebb és jobb állagú legyen. Mára eljutottam arra a szintre, hogy még csak élesztővel ugyan, de már többmagvas kenyereket is kisütök sikerrel.

Az egyik ilyen sikerem a kétféle magból álló kenyér, van benne napraforgó és szezám mag is.

Hamarosan elkészítem életem első igazi kovászát is, hogy még “igazibb” kenyeret süthessek, ami akár 6 napig is eláll.

Egyelőre kenyérsütő gépben alkotok, megfelel számomra, este csak belehelyezem az összetevőket és reggel friss kenyérillatra ébredek.

Ez a kenyérszerkezet számomra tökéletes, nem ragacsos és nem is száraz.

Amennyiben érdekel egy működő recept, amiben sem cukor, sem olaj, sem tejpor nincsen, akkor írj a blog kukac tamasblog.hu mélre és egy újabb cikkben leírok minden fontos tudnivalót a sikeres kenyérsütésre, ám ha van saját jól bevált recepted, annak is örülnék.

Kívánok mindenkinek ízletes kenyereket minden napra.

Tetszik 5
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?