Mindennapjaink

Minden ember hibázik.

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 873

Életünk során nagyon sokféle érzelem ér bennünket.

Gyermekként tiszta szívűek, boldogok és naívak vagyunk, de sajnos ez nem tart örökké. Fokozatosan megtapasztaljuk saját bőrünkön az összes rossz emberi tulajdonságot, ha akarjuk, ha nem. Az élet által megtanulunk hazudni, gonoszkodni és csalódást okozni. Önzőek leszünk, lenézőek és büszkék.

De nem törvényszerű, hogy ezek a rossz dolgok megtörténjenek velünk. Ha még időben észbe kapunk nagyon is tehetünk ellene, ha úgy akarjuk. Viszont az elkerülhetetlen, hogy ne kövessünk el hibákat.

Sokszor tele vagyunk kétségekkel, de az igazság felismerésétől is félünk. Inkább behúzzuk a satuféket, mintsem beismerjük a hibáinkat. Ne féljünk beismerni, hiszen minden ember hibázik. Elég egy rossz döntés vagy egy elbaltázott mondat, de emiatt még nem válunk rossz emberré. Inkább próbáljunk ne könnyelműen bánni a szavakkal.

Mert a kimondott szónak nagy ereje van és ha megbántunk vele valakit, nagyon nehéz meg nem történté tenni. De a büszkeségünk nem engedi, hogy valahogy talán jóvá is tehetnénk. Sőt még mi érezzük sértve magunkat és megpróbálunk túllépni rajta azt gondolván, hogy majd lesz valaki más, aki jobb.

Igen, keressük a jobbat és észre sem vesszük, hogy ezáltal elveszítjük a jót. Gondoljunk inkább vissza a másikra, a számunkra valamilyen formában fontos emberre, a vele töltött szép pillanatokra és talán, ha a büszkeségünket levetjük, könnyebben menne a megbocsátás vagy a bocsánatkérés. Mindkettőhöz bátorság kell. Nem azt kell gondolni,hogy a másiknak van igaza, hanem ez azt jelentené, hogy értékeljük őt .

A megbocsátással visszanyerjük a lelki békénket is és eldönthetjük, hogy a másik ember életünk része marad-eCsak az erős ember tud megbocsátani és bocsánatot kérni, a gyáva ember erre képtelen. A hiba is az életünk része, és ha tanulunk belőle még jobb emberré válunk.

Egyetlen gondolat vagy cselekedet képes megváltoztatni az egész életünket. Rajtunk múlik, hogyan folytatjuk tovább. Mindig van mód arra, hogy jobbá tegyük és ehhez nem kellenek nagy dolgok. Talán annyi is elég hozzá, hogy az ember, ember maradjon.

Tetszik 35
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...