Mindennapjaink

Merj kilépni!

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 660

Legtöbb emlékem egy-egy adott dologról jut eszembe… zenéről, illatról, színről,ruháról és még sorolhatnám. Most a közeledő Nőnap miatt gondoltam vissza egy volt párkapcsolatomra, ami ezen a bizonyos napon ért véget.

Öt éve ismerkedtem meg Tibivel és ahogy lenni szokott, eleinte minden szép és jó volt. De egy idő után át akart formálni az ő kedve szerint. Ha együtt voltunk, el nem mozdult mellőlem. Szinte semmit nem tudtam itthon csinálni, csak főzni. Mert ugye a kaja az fontos volt neki. Ha a munkahelyemen voltam a kevés szünetek alatt is elvárta az ebédidőt is beleértve, hogy vele beszéljek telefonon.

Egy szabadnapom sem telt el úgy, hogy ne lett volna velem. A barátaim is nagyon háttérbe szorultak miatta. Még telefonon sem tudtam velük beszélni, mert Tibi lógott mindig a fülemen. Kezdtem úgy érezni, hogy fojtogat. Sőt már betegesen féltékenykedett is. Teljesen ki akart sajátítani, de én nem olyan családból származom, hogy az ilyet sokáig tűrjem🤷‍♀️

Elmondtam neki, hogy az életemben nem csak ő létezik. Van egy fiam, aki a legfontosabb nekem és vannak barátaim, akik ugyancsak fontosak számomra. Aztán itthon is van mindenféle házimunka. Mindennek meg van az ideje, szép sorban és mindenkire szeretnék időt szakítani.

Úgy tett, mintha megértené, de semmi sem változott. Sőt azt akarta, hogy minden percemről számoljak be, hogy mit csináltam az idő alatt, amíg nem beszéltünk telefonon. Persze, hogy ezt nem tettem meg. Egyszer éjjel 1 órakor, csak azért csörgetett fel álmomból, hogy beszélgessek vele.😲😡

Ekkor már nagyon elegem lett és azt mondtam fejezzük be, mert ez már beteges.

Elköszöntünk egymástól normális emberek módjára és ott abban a percben olyan nyugalom szállt meg, amit már nagyon rėgen éreztem. Sajnos nem tartott sokáig.

Korán reggel kezdte küldözgetni az üzeneteket, hogy bocsássak meg neki, hülye volt. Meg persze a csajozós duma, hogy tőlem csak jó dolgokat tanult, jobb emberré tettem… stb.

Megkértem, hogy hagyja abba, de folyamatosan írkált. A letiltás nem az én stílusom, sajnos nem volt más választásom. Többféle alkalmazáson próbált zaklatni, hát sorban letiltottam mindegyikről. Próbálkozott különböző álprofilokkal is a közelembe férkőzni.🙄Kb. félév telt el, mire teljesen abbahagyta.

Azt hittem ilyen ember csak filmben létezik, de sajnos a való életben is van. Uralkodni akar mindenkin és a saját akaratát rákényszeríti a másikra. Soha nem biztos magában, ezért betegesen féltékeny mindenkire. Ha időben nem lépünk ki egy ilyen kapcsolatból, még talán tettlegességig is fajulhat a dolog. Sajnos sok nő nem ismeri fel időben a bajt és egész életėben alárendeltje marad az ilyen önimádó embernek, aki elveszi a nő önállóságát és földbe tiporja az emberi méltóságát…

Nem szabad hagynunk, ne engedjük meg senkinek, hogy irányítsa az életünket. Ne hagyjuk, hogy kiszolgáltatottak legyünk. Mindenkinek joga van a méltóságteljes élethez, a szabad élethez… a boldog élethez.

Tetszik 24
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...