Mindennapjaink

Valentin-nap

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 512

Több szokást átvettünk az “Óperenciás tengerentúli államoktól”. Például a Halloweent, de én ugyanúgy a Mindenszentekhez ragaszkodom. A Valentin-napot is átvettük. Állítólag a szerelem és szeretet napja, amikor ajándékokkal lepik meg egymást az emberek. Nem vagyok ellene! Csak megtapasztaltam, hogy sokan kényszerből ajándékozzák meg egymást, mert ez a trendi és nehogy már haragszomot játsszon a “társ” ha nem ad neki semmit.

Az már eleve rossz, ha csak a látszat kedvéért tesszük. Szükség van erre? Szükség van kikényszerített ajándékra, kedvességre és szeretetre?

Úgy gondolom, hogy nemcsak ezen az egy napon kellene bizonyítani, hogy fontos nekünk az a másik ember, hanem az év minden napján. Ezen nem azt értem, hogy mindennap tárgyi ajándékot adjunk, hanem éreztessük mennyire fontos Ő nekünk.

Hiszen mindenki igényli a szeretetet, az odafigyelést, a törődést és ugyanúgy szükséges viszonozni is.

Éreztessük szavakkal, gesztusokkal és cselekedetekkel. Ehhez nem csak évente egyetlen kijelölt napon lenne szükség. Nem egyetlenegy nap kell bizonyítani a szerelmet, a,szeretetet és a ragaszkodást. Mindennap tegyük meg és ne kényszerből, mert ha ez nem jön szívből, akkor azon az egy kijelölt napon sem lesz az igazi. 

Tetszik 22
Nem tetszik 1

Még szintén kedvelheted...