Állati jó!

Segítség nélkül

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 1414

Négy éve májusban egy szombat reggel, mindkét kutyám eltűnt . Olyan helyen lakom, hogy amerre csak ellátni szántóföldek vannak és a kutyák eltekeregtek a határba. A délelőtti órákban hazatért a szuka kutyám és elborzadtam a látványtól. A hátán olyan nagy és mély seb volt, hogy láttam a gerincét. Persze, hogy elsírtam magam. 😔 Ijedtemben azt sem tudtam, hogy mit csináljak ės sirattam a kölykét is, mert nélküle jött haza. Próbáltam az állatorvost felhívni, de nem volt elérhető.

Egyedül voltam, nem volt segítségem és tudtam, hogy rajtam múlik a kutyám élete.

Gyorsan összeszedtem minden szükséges dolgot, ami itthon volt. Azt a nagy sebet kitisztítottam, lefertőtlenítettem és átkötöttem a hasán keresztül, már ahogy tudtam. Egész nap figyeltem és abban bíztam, hogy hazatér a másik kutyám is ( együtt vártuk haza )…. és hazaért. 🙏 Már késő délután volt és úgy állt a teraszon, mint egy hadirokkant, de ő volt… az én kutyám.

A szegycsontja és a nyaka közötti részen akkora nyílt seb volt, hogy minden hús és izomszövet látszott. Laikus szemmel is tudtam, hogy a sebet össze kellene varrni. Még mindig nem tudtam elérni a dokit. ( Később kiderült, hogy orvosi konferencián volt). A sebet lefertőtlenítettem, de nem lehetett átkötni, úgy maradt szabadon. Aztán a neten mindent átolvastam, ami hasonló sérülésekről szólt. Voltak hasznos írások, még lázcsillapításra is.

Másnap meglátogatott egy vadász barátom, aki a sérülésből ítélve azt mondta, hogy vadkan okozhatta és csoda, hogy életben hagyta őket.

Szóval mindennap meló előtt lekezeltem a kutyák sebét, hazaérve is az volt első dolgom. A kan kutyám ez idő alatt rendszeres lakója volt az előszobámnak. Alig tudta kivárni, hogy hazaérjek és beengedjem, mert a legyek és a szúnyogok elől nem tudott hová elbújni.

Akkor is bent feküdt, amikor egy délután eljött az unokahúgom. Egy utcában lakunk és gondolta eljön, mert volt egy kis szabadideje. Mondtam ne nézzen a kutyára, mert csúnya látvány, de már oda is nézett😃

Hát mit mondjak, majdnem rosszul lett. Elmondtam mi történt és hogyan gyógyítgatom őket.

Teltek a napok és a hetek. Többször láttam, hogy nyaldosták egymás sebét. Örültem neki, mert a kutyák így gyógyítják magukat és a nagy meleg nyárban könnyen elfertőződhetett volna. Két hét után először hallottam őket ugatni és akkor már tudtam, hogy gyógyulófélben vannak.

Négy hosszú és nehéz hónap kellett a teljes gyógyulásig. Ez idő alatt rólam lement 12 kg. Amit észre sem vettem volna, ha a kollégák nem mondják. Annyira a kutyák voltak számomra fontosak, hogy magammal nem törődtem. Persze így utólag vissza gondolva, megviselt lelkileg. Akik szeretik az állatokat, azok megértik és tudják milyen érzés lehet egy ilyen vagy hasonló eset.

Ahogy az unokahúgom látta a teljes gyógyulásukat azt mondta, hogy egy angyal vagyok és így folytatta : “ amikor először láttam a sebesült kutyákat, azt hittem egy-két nap és elpusztulnak. De te csodát tettél, ápoltad és meggyógyítottad őket.” 😇

Jólesett amit mondott, mert  egyedül és segítség nélkül tettem, amit kellett. Néha felvetettem magamnak a kérdést, hogy hogyan volt erőm hozzá?.., de már tudom rá a választ.

Sok ember még a látványtól is viszolyog, nemhogy sebet gyógyítson. Azt hiszem én alapból ilyen vagyok, ha baj van a kutyáimmal nem gondolkodom, hanem cselekszem. Mert köztudott, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Sosem hálátlan és hűtlen hozzád. Megérzi, ha bánatos vagy és vigasztalni próbál. Soha nem okoz csalódást neked. Ő a legelső aki üdvözöl, mert egész nap téged vár. Hiszen csak te vagy neki, aki olyannak fogad el amilyen vagy. Önzetlenül szeret, bátran védelmez és soha nem hagy el, mindig ott van veled.

Bárcsak mindenki rendelkezne ilyen jó tulajdonságokkal. Számtalan dolgot tanulhatunk tőle, mert a kutya nemcsak egy kutya…, hanem lelkünk gyógyítója. 🥰🐾

Tetszik 23
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...