Mindennapjaink

Megéri így élni?!

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 683

Fiatalon könnyebben vesszük az élet akadályait. Még kevés rossz tapasztalatunk van és nincsenek olyan gondolataink, ami a rosszul megélt múltba vezetnének vissza. De minél jobban telnek az évek, annál többet élünk meg jót és rosszat egyaránt. A szerencsésebbek több jót kapnak az élettől, a kevésbé szerencséseknek sajnos a rosszból jut több, akik legtöbbször a párkapcsolatban sem szerencsések.

Eleinte jobban viselik a megpróbáltatásokat, de többszöri csalódás után egyre nehezebb elviselniük. Emiatt egyesek magukba zárkóznak vagy alig mernek már párt keresni. A többsége pedig beleveti magát az érzelemmentes kapcsolatokba és újabb csalódástól félve, inkább a becserkészett áldozatoknak okoznak csalódást.

Ez utóbbiak halmozzák az élvezeteket mit sem törődve az emberi értékekkel és érzésekkel. De ezzel a sajátos élettel, csak becsapják magukat. Tévesen azt hiszik, így boldogok.., de igazából sohasem azok. Nem tudnak különbséget tenni öröm és boldogság között. Talán nem is akarnak, mert nemcsak a külvilágnak, hanem maguknak is hazudnak a látszólagos boldog életükről.

Röpködnek az egyik kapcsolatból a másikba, nem gondolva arra, hogy megálljanak valahol, ahol meg lenne az esélyük. Aztán eljön az az idő, amikor már kevésbé szépek vagy sármosak és egyre kezdenek belefáradni abba, ami addig örömöt okozott nekik… igen, belefáradnak abba az életbe, amit boldogságnak hittek és nehezen, de rájönnek végig csak hazudtak maguknak. Amit addig klassz életnek gondoltak, hirtelen semmivé lesz.

Aztán??…talán elgondolkodnak majd azon, hogy tényleg meg kellett volna állni egy helyen, ahol lett volna lehetőségük annak idején. Egy helyen, ahol minden feltétel nélkül valaki mellettük állt volna, ahol elfogadták volna őket úgy, ahogy vannak. Ahol szeretet és megbecsülés várt volna rájuk…, de elszalasztották. Nem várja őket senki, mert az már a múlt és elmúlt.  Akkor majd rájönnek, hogy milyen nagy lehetőséget hagytak ki az életükből. Utólag különbséget tudnak majd tenni öröm és boldogság között…, de már nem lesz jelentősége.

Azt fogják érezni, hogy egyedül maradtak a világban, pedig valójában mindig is egyedül voltak…

Tetszik 24
Nem tetszik 1

Még szintén kedvelheted...