Mindennapjaink

Hát hülye vagyok én?

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 592

Sajnos, most nem fogok tudni valóban hasznosat írni, ám hátha lesz benne olyan érték, ami ha csak egy valakinek is segítség, akkor szebbé válhat az élete.

Alapvetően mindannyian küzdünk valamiféle szorongásokkal, negatív tulajdonsággal, helytelen értékrenddel, ami gátol bennünket vagy a kapcsolatok kialakításában, vagy annak a megtartásában. Márpedig azt gondolom, hogy egy egészséges embernek, szüksége van társra. Ilyenkor mit érdemes tennünk?

Olyat, amire jópáran rávágják gondolkodás nélkül, hogy na, én nem vagyok bolond, menjenek oda a hülyék!

Valóban jól sejted, szakembert tudok javasolni, ám itt jön a nem mindegy, hogy kihez!

Azt tapasztalom az évek hosszú során szerzett merítéseimből, hogy elkurvult a pszichológia iránya a gyakorlatban. Ez mit is jelent?

Többnyire nők választják a pszichológusi pályát, akik leginkább családsegítő intézetnél tevékenykednek, emellett magán praxist is működtetnek, akik bírják. Nem is kérdés az, hogy a családsegítőhöz jóval több olyan eset kerül, ahol a nők valóban fizikailag is bántalmazottak, akiknek a lelki sérülés járulékos negatívum. Mivel éveken át azt tapasztalja sok pszichológus, hogy mekkora fostalicska sok férfi és esetleg ő maga is elhagyottá válik a volt párja, vagy párjai által, elindul a mérgezés, ami társadalmi szinten is veszélyes. Ahogyan ma még mindig aljas módon, a bíróságok többnyire akkor is a nőnek ítélik meg a gyermek gondozását, ha a férfi alkalmasabb rá. Ez egy megszüntetendő gyakorlat, mert a társadalmunkra ez is veszélyes, hogy olyan bírók ítélkeznek, akik elfogultak. Azután itt vannak az úgynevezett szakértők, akiket nem egy esetben perbe is fogtak, mert nem rendelkeztek a szakértői tevékenység végzéséhez szükséges feltételekkel, ám ezt mégsem jelezték a bíróságokon, úgy osztogattak “szakértéseket” rezzenéstelen képpel.

Tehát adott egy pszichológus, aki elfogulttá válik a nők javára, plusz egy olyan hamis ideológia is divat ilyen körökben, ami az én képedet erősíti ugyan, ám a MI képet valahogy elfelejti megmutatni, mint hasznos lehetőséget. Legyen ÉN időd, nem szabad foglalkoznod mások véleményével, tedd amit csak akarsz, neked jogaid vannak….és sehol kötelesség! Sehol sem tanítják azt a sok egoistának és/vagy lelki sérült embernek, hogy hogyan legyél odaadó, másokkal szemben is felelősségteljesen gondolkodó és társaik.

Mi ebből a tanulság? Nagyon okosan válaszd meg azt a személyt, akiben megbízol, járj utána alaposan és ha gondjaid vannak a párkapcsolatokkal kapcsolatban, ne habozz, menj el egy megbízható terapeutához, mert hidd el, aki érti a szakmáját, az nagyon sokat tud segíteni, legyél akár férfi, akár nő.

Tetszik 2
Nem tetszik 1

Még szintén kedvelheted...