Mindennapjaink

Tedd azt, ami neked jó!

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 607

Olyan világot élünk, ami nekünk humánus embereknek nem nagyon tetszik. Igényesebbek és kényelmesebbek lettünk. Ami nem is lenne probléma, de ezekkel együtt több lett az irigy ember is, akik mindig másokkal foglalkoznak. Ha az egyiknek kicsit jobban megy, mint a másiknak rögtön felmerül a kérdés “ugyan miből?” Nem gondol bele, hogy talán megdolgozott azért amije van. Vagy esetleg jobban fizető álláshoz jutott.

Soha nem voltam irigy senkire, örülök annak amim van. Hiszen mindenki úgy halad, ahogy tud. Példának itt van a főnököm, pontosabban a nagy főnököm. Elég jó viszonyban vagyunk, nevezhetném barátinak is… ez nem félre értendő 🙂, csakis munkakapcsolat. Mindkettőnk részéről meg van a tisztelet.

Beszélgetés közben elmondta, hogy nagyon tetszik neki egy bizonyos autó, de nem meri megvenni, mert mit fognak szólni az emberek. 🤔❓Mondtam neki, hogy ha tényleg tetszik vegye meg!

Pár napja elmondta hogy megvette, de nem mer vele munkába járni, mert mit mondanak mások. Erre azt feleltem,hogy “ nem kell azzal foglalkozni, ki mit mond. Te vetted, a tiéd.” Biztos megnyugtattam a válaszommal, mert azt mondta igazam van…. aztán boldogan mutatta fotókon az autóját. Magas beosztásban van, jól keres és tudom nem lop a dolgozók béréből. De azt is tudom, hogy sokan irigyek rá.

Amondó vagyok, aki irigy valakire az járja végig azt az utat, amit a másik és azután kritizálja. Ahogy mondani szokták : ne azt nézd mit mondanak rólad, hanem azt hogy kik mondják ☝️❗️Ezeket az embereket megmérgezi a saját irigységük.

 

Ha mindig az irigyeken görcsölnénk, soha nem élhetnénk a saját életünket. Ne akarjunk másnak megfelelni, csakis magunknak.

Születésünkkor nem rossz vagy jó életet kapunk, hanem egyszerűen csak kapunk egy életet és rajtunk múlik, hogy a rossz vagy a jó felé haladunk.

Tetszik 15
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...