Mindennapjaink

Jóóó van az úgy!

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 555

Egy korábbi cikkemben már írtam egy férfiről “barátról”, akit Józsinak neveztem el. Ma több időnk volt egymásra és sok minden szóba került. Többek között a cikkeim is, mivel Ő is elolvasta az összes írásomat. Megkérdeztem tőle “gondoltad volna, hogy majd valaki ír rólad egy cikkben?” Mosolygott és viccesen mondta “híres ember lettem”😀… és azt kérdezte, hogy írok- e róla megint valamit. Akkor még azt feleltem, hogy á nem hiszem…, de aztán mégis megihletett.

Attól függetlenül, hogy olyan “ se veled, se nélküled” a kapcsolatunk, a mai napig ugyanolyan jó fejnek és különleges egyéniségnek tartom, mint amikor megismertem. Ma megint elmondta, hogy neki jó egyedül, már megszokta és így érzi jól magát, nem akar megváltozni. Erre azt válaszoltam, hogy “ nem is kell, mert ha megváltoznál az már nem te lennél” . 🤔

Igen!! Ezeket a szavakat kimondva még jobban tudatosult bennem, hogy nem kell görcsösen ragaszkodnunk dolgokhoz. Fogadjuk el a másik ember akaratát és értékrendjét. Hagyjuk, hogy úgy élje az életét, ahogy szeretné. Mert hiába akar az egyik többet, ha a másik nem akar. Ezt nem kell erőltetni és nem is szabad. Egy ilyen esetben a túlzott ragaszkodás, csak ront a helyzeten, mert bizonyos idő után zavaró és idegesítő lesz. Ha az egyiknek így nem felel meg, akkor esetleg tovább áll. Bizonyára sokan vannak, akik másképp gondolják. Természetes, hogy mindenkinek saját véleménye van. Viszont én így gondolom, ahogy leírtam. Az élet nem áll meg, az élet megy tovább. Valamin lehet alakítani, valamin nem. Ezt így kell elfogadni, mert engem sem tudna senki megváltoztatni, ha én nem akarom.

Mindenki saját maga érzi, hogy hogyan jó neki, mi teszi boldoggá és ehhez nem kell, hogy tökéletesek legyünk. Így vagyunk teljesek a saját döntéseinkkel, cselekedeteinkkel és akaratunkkal. Boldogok azok az emberek, akik azt mondhatják magukról hogy” én ÉN vagyok”.

Szóval, ha Józsira gondolok én azt mondom “ jó van az úgy, ahogy van”. Mert ő ilyen és, ha megváltozna… nos, akkor már nem önmaga lenne. 😊👍

Tetszik 23
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...