Mindennapjaink

Ilyenkor ki tartozik és kihez?

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 451

Amikor két ember megismerkedik, ritka az, hogy ne legyen ilyen, vagy olyan családja bármelyiküknek is, akikkel meg kell szintén ismerkedniük. Szerintem nyugodtan kijelenthetem azt, hogy minél idősebb korban következik ez be, annál nehezebben fogadja el a család azt, aki “bekerül” közéjük. Igaz ez akkor is, ha nem élnek együtt a párok, ám mégis előfordul, hogy találkozni kell egy-egy családi rendezvényen.

Szerintetek, elvárható-e az, hogy az egyik embernek alkalmazkodnia kell a másik családhoz, vagy ha valamiért ez nem működik, akkor nem kell erőltetnie az egyiknek azt, hogy a másik találkozzon a hozzátartozóival?

Már lassan magam sem látom át, ezért adjunk nevet a gyermekeknek.

Józsi megismerkedik Marikával, akinek a családjával a Józsi nem fér össze. Józsi egy szobrászművész, aki már azzal különös mások előtt, hogy művész. Ebből adódóan Józsinak nincsen rendszeres jövedelme, van amikor nagyon sokat keres, van amikor semmit sem. Az átlag magyar ember ahhoz szokott, hogy elmegyek reggel dolgozni és délután hazamegyek, vagy ma már a többműszakban, ám ugyanez. Mivel a Józsinál mindenki azt látja, hogy egész nap otthon van, ahelyett hogy elmenne egy gyárba, ahol lenne stabil fizetése, így nagyon könnyű a Józsit elítélni. Természetesen azt senki sem látja, amikor a Józsi otthon alkot és ha éppen hajnali kettőkor, akkor ő hajnali kettőkor dolgozik. Azt sem látja senki sem, amikor Józsi kapcsolatokat épít annak érdekében, hogy legyenek megrendelései, hogy gondolkodik a lehetőségein, hogy a megrendelő kívánságát pont olyanná alkossa, amilyenné azért fizetnek és így tovább.

Amikor ezzel szembesül a Marika, hogy a Józsi akit szeret, egy alapvetően eltérő a mai átlagtól, plusz a Marika családja nem nézi jó szemmel a fent leírtak miatt, vajon mi a helyes teendő? Elköszönni Józsitól és keresni egy másik pasit valamelyik gyár körül? Vagy elfogadni Józsit ilyennek és megvédeni a családdal szemben? Vagy csak simán elfogadni azt, hogy a családja Marikának nem fogja elfogadni a Józsit és nem erőltetni a közös családi rendezvényeket, hanem elmegy a Józsi nélkül, hiszen a Józsinak van annyi esze, hogy elfogadja ezt a helyzetet.

Melyik a helyes viselkedés egy ilyen helyzetben? Sajnos ezzel szembesülhetnek ugyanúgy nők, ahogyan a férfiak is.

Hogyan döntsön Marika?

Tetszik 8
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...

3 hozzászólás

 1. Molly says:

  Ha Marika szereti a Józsit, mert jó partner, jó vele együtt lenni, és a Marika elfogadja a Józsit úgy ahogy van, akkor a család véleménye, elfogadása nem számít. Ő tartson ki a Józsi mellett, és mivel ő tudja hogy Józsi hogyan és miként szerzi meg a betevőre valót, és hogy attól mert nem a megszokott módon teszi, még nem egy semmire kellő link alak, pusztán más az életvezetése. Ha a család értelmes, toleráns emberekből áll akkor ezt megértik elfogadják. Ellenben, ha mégsem, és annyira nem bírják elviselni, akkor menjen a családi rendezvényre a Józsi nélkül. 🙂

  1. Varga Tamás says:

   Sajnos akkora a nyomás ilyenkor a szülőben, hogy inkább a gyermekeit választja és nem áll ki a párja mellett.

   1. Molly says:

    Valahol ezt is meg lehet érteni, mert a szülő úgy érzi hogy leginkább a gyerekeire számíthat az ember. A családi kötelék nagyon erős.
    Nehéz úgy kezelni az ügyet, hogy a kecske is jól lakjon is a káposzta is megmaradjon.
    Én úgy kezelném ezt az ügyet, ha ilyen helyzetbe kerülnék, hogy megpróbálnám kideríteni igazán miért aggasztja őket Józsi átlagtól eltérő bevételi módja.
    Ha esetleg engem féltenek hogy rám kedvezőtlen hatása lesz, hogy a Józsi átmeneti időszakokban rajtam élősködik, akkor teljes mértékben megnyugtatnám őket, hogy erről szó sincs és ilyen nem fordulhat elő hiszen Józsi felelősségteljes ember és tesz félre a kevesebb vagy semmi bevétellel járó időszakra.
    De szerencsére az én gyerekem illetve a szüleim is megbíztak az ítéletemben, és ha én azt mondtam valakiről hogy megbízható, szeretetre méltó ember, azt elfogadták, és ha csak a viselkedésével nem vívta a ki az ellenszenvet, az hogy mi a bevételi forrása nem befolyásolta őket a megítélésében.

Hozzászólások lezárva.