Mindennapjaink

Az igazi elfogadás

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 927

Ma egyre divatosabb dolog, ha valaki liberálisnak mutatja magát, sokan ettől érzik különbnek önmagukat, másokkal szemben. Magyarországon és ma a világban úgy bárhol is, az az igazi liberális, aki ugyanazt szajkózza amit a liberálisok megmondóemberei, ám aki nem ért egyet velük, azt megbélyegzik mindenféle vélt, vagy valós tulajdonságokkal. Miért veszélyes ez társadalmunkra?

Alapvetően az igazi liberális gondolkodás az elfogadáson alapul, miközben a mai eltorzult liberalizáció ennek az ellenkezője, a saját elméleteiket akarják elfogadtatni másokkal és csakis azt kell elfogadni, nem lehet más véleménye másnak, mert az a másik ember ebben az esetben ellenségévé válik a liberálisoknak. Tehát a mai liberalizmus mindenről szól, csak arról nem, hogy ők is elfogadjanak másoktól gondolatokat, véleményeket, érzéseket.

Erre példának, megosztok most egy velem történt esetet.

Pár évvel ez előtt, megbeszéltem egy ismerős családdal azt, hogy találkozunk Budapesten és egy program keretében, eltöltünk néhány órát közösen. Azt is tudtam az ismerőseimről, hogy örökbe fogadtak egy néger kisgyermeket, akit saját gyermekként szeretnek. A család női tagja, különösen erősen vallja önmagáról, hogy ő liberális szemléletű az élet minden területén. Eljött a találkozás ideje, és nekem egy mosolygós, kedves kisfiú nyújtott kezet a bemutatkozáskor, érthetően elmondta a nevét és végig mosolygott még a szeme is, miközben hozzám beszélt. Természetesen kellemes élmény volt, jólesett a kisgyermeki kedvességgel találkozni és leültem mellé, majd beszélgetni kezdtem vele, viccelődtem, hogy megnevettessem és mindez nagyon jól sikerült.

Ekkor odajött hozzám a gyermek nevelő anyja, elvitte arrébb a kisfiút, majd odafordult hozzám és villámló szemekkel azt mondta, hogy ne erőltessem ezt a műkedvességet, mert ő tudja jól, hogy én rasszista vagyok. Megkérdeztem, hogy miről beszél, mert önmagamat én nem tartom rasszistának. A válasza az volt, hogy ne játsszam meg magam, hallotta tőlem eleget azt, hogy így a bűnözés, úgy a bűnözés amit a cigány származásúak követnek el, stb.

Natehát nézzük csak, hogy valójában mi is történt. Valóban beszélgettem sokszor olyan témákról, amiben benne volt a tapasztalati úton szerzett véleményem, miszerint Magyarországon nagyon sok magyar ember elleni erőszakos támadást, gyilkosságot cigány származású emberek követnek el. Ez gyakorlatilag tény, kimutatható tény. Egy liberális szerint, aki ezt a tényt ki meri mondani, az már rasszista, mert előítéletes. Ez akkor lenne igaz, ha valaki azt állítja, hogy MINDEN cigány származású ember bűnöző, na az valóban rasszista. Azért ahhoz, hogy valaki ilyen marhaságot állítson, nagyon hülyének kell lennie.

Haladjunk tovább. Mivel azt látta a nevelőanya, hogy a kisgyermekkel nagyon kedves vagyok, így neki csak annyi kattant be, hogy ez lehetetlen, mert szerinte rasszista vagyok. Igen, ez egy valódi előítélet! Pláne annak fényében, hogy láthatta azt, a kisgyermek is, én is, milyen jól éreztük magunkat együtt, ennek ellenére az elvakultsága miatt, nem volt képes helyesen feldolgozni a látottakat. Pedig állítása szerint ő liberális.

Nagyon észnél kellene lennie mindenkinek, amikor önmagát besorolja valahová, mert alapelvárás az, hogy ne csak szavakban, hanem tettekben is úgy kell élnünk.

Tetszik 3
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...