Mindennapjaink

Miért velem történik?

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 835

Pár napja beszélgettem egy régi barátommal, aki tőlem jóval fiatalabb, de nagyon bölcs. Egy nőről beszélt, hogy nem törődött a beteg szüleivel, mert a munkáját fontosabbnak tartotta. Az idős anyja elhunyt, de nem nagyon hatotta meg. Kérdeztem a barátomat, hogy miféle ember az ilyen?! Soha nem tudnék így viselkedni senkivel.

Erre ő azt mondta, hogy a sors majd mindenkinek azt adja, amit megérdemel. 🤔 Ezen elgondolkodtam és megkérdeztem, szerinted én rossz ember vagyok és azért büntet szinte folyamatosan? Tudom, hogy nincs olyan ember, akinek ne lenne bűne, nekem is van, de nem olyan amivel kárt vagy fájdalmat okozhattam volna bárkinek is, főleg nem akarattal. Mégis miért én? Miért velem történik  ennyi rossz dolog? Miért nem akarja a sors, hogy boldog legyek és miért olyan férfiakkal hozott össze, akiktől fájdalmat kaptam?

A barátom így felelt: Minden okkal történik, a sors próbára akart tenni, hogy mennyire vagy képes túlélni a rossz dolgokat. Jó embernek ismerlek és a jó emberekkel mindig célja van. Meg kellett tapasztalnod a rosszat, hogy tudd értékelni a jót. Sok ember, csak jónak látszott és megmutatta neked a valódi énjüket. Akarta, hogy megtudd, nem ők valók hozzád. Mert tőlük lesz jobb, aki boldoggá tesz majd téged.

Ezen is elgondolkodtam, talán igaz lehet, talán nem. Viszont azt már sokszor tapasztaltam, hogy akármilyen jól cselekszem, akárhogy szeretném jobbá tenni a dolgokat, legtöbbször nem sikerül. Lehet sorsnak is nevezni, de lehet balszerencsének is. Lehet, hogy ezután tényleg történni fog velem valami jó és az is lehet, hogy soha….

A realitás talaján állok és csakis a jelenben hiszek, nem várok csodákra, mert abból kinőttem gyermekkoromban. Aminek meg kell történni, az meg is fog. Viszont ami már megtörtént, abból mindig tanulok. Hálás vagyok mindenért, ami van és ha semmi több nem lesz, nekem ennyi is elég. Mert meg kellett tanulnom az életben, hogy néha a vesszők helyett pontot kell tenni.

Tetszik 17
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...