Mindennapjaink

Hát te meg mit akarsz?

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 557

Nem is egyszer találkoztam már olyan helyzettel, amikor tehettem volna valami jót is valakikért, ám akkor még megdöbbentem azon, amit olyankor kérdeztek, ha felajánlottam a segítségemet: neked ebből mi a hasznod?

Érted ugye? Kapnak segítséget a problémájukhoz és nekik az a legfontosabb, hogy azon törjék a fejüket, hogy aki segít nekik, annak mi lesz abból a haszna.

Miért van az, hogy ha segítséget kapok, akkor nem foglalkozok azzal, hogy kinek és mi a motivációja, ha azzal nekem megoldódik a problémám?

Sajnos jellemző a magyarság jelentős részére az, hogy többnyire másokkal foglalkozik önmaga helyett, mindenben azt keresi, hogy mások mennyire járnak jól vagy rosszul, hogy mindenben a hátsó szándékot keresse még akkor is, ha ennek semmi értelme nincsen.

Tény az is, hogy kevés valóban önzetlen megnyilvánulást tapasztalhatunk szerte a világban, gondoljunk csak a jótékonysági akciókra. Az igazán jótékony ember vagy cég csendben adományoz, míg az ebből hírverést kreáló adományozó reklámnak használja fel az adakozást. Mindkettő hasznos, mégis más az ízük. Mondjuk ha bajba kerülnék és úgy kapnék segítséget, hogy az adományozónak segítek cserébe az önreklámozásában, engem az nem bántana, amennyiben olyan mértékű a segítsége, amivel rendeződik valóban a problémám.

Szüksége volna a mai magyar társadalomnak életszerű példákra, leginkább televíziós műsorokból, ahonnan megtanulhatják az egymás iránti odafigyelést, valamint a valóban fontos segítségnyújtási technikákat, ideje lenne végre megszüntetni az irigységet és a kapzsiságot. Vagy legalább is lecsökkenteni a minimálisra.

Kérlek, egy tetszikre klikkeléssel jelezd, hogy ha tetszett amit olvasol.

Tetszik 4
Nem tetszik 1

Még szintén kedvelheted...