Mindennapjaink

Áldás vagy átok ha van?

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 1343

Mármint az átlag feletti intelligencia.

A közösségnek ahova tartozik, általában csak jó, amennyiben a kreativitását az illető nem a bűncselekmények kidolgozására használja fel, hanem szeretne alkotni, másoknak örömöt okozni.

Na de ugyanez nem mondható már el abban az esetben, amennyiben önmagának keresi a hasznát. Sajnos az átlag feletti intelligenciával rendelkező ember a lakosság összlétszámához mérten, csupán töredéke, így az emberek többsége nem is érti sok esetben, hogy mit és miért tesz, vagy éppen miről beszél. Nevezzük ezentúl az átlag feletti emberünket HIQ-nek.

Mert mi is történik nagyon sok esetben? A HIQ összetettebben képes gondolkodni, mélyebb összefüggéseket lát át, mint az átlag, így ennek megfelelő tartalommal kommunikál, hiszen neki ez a természetes. Az már egy sajnálatos dolog, hogy az átlag ember, ennek nagy részét vagy nem érti, vagy ha érti is, a mélyebb összefüggéseket már nem képes összerakni, így a HIQ ott marad egyedül a nagy sok eszével és gondolkodhat rajta, hogy mi a fenét csináljon annak érdekében, hogy ne éreztesse másokkal, hogy ő feljebb van, ugyanakkor mégis elmondhassa a gondolatait másoknak.

Van egy nagyszerű mondás erre az esetre: mindenkit azon a szinten szólíts meg, amelyik szinten ő áll és akkor megérteted magad.

Milyen egyszerű és igaz ugye? Nade a kivitelezés. Az azért sok esetben nagyon nehéz, főleg akkor, amikor komoly témát kell megbeszélni egy alacsonyabban állóval.

Onnan is lehet tudni, hogy egy tőled alacsonyabban álló IQ-al beszélsz, hogy amikor vitára kerül a sor, akkor érvelések helyett ezt kapod: nem fogok veled vitatkozni! Kivétel ez alól az az eset, amikor egy HIQ-el beszélsz, aki nagy mestere a manipulálásnak, mert olyan személyiségzavara van, ami nem engedi sem a beismerést, sem az igazság felismerését. Ám ez egy másik történet.

Vigyázz, attól hogy nem értenek meg az emberek, nem biztos, hogy te is HIQ vagy, ugyanis azt sem érti meg a többség, aki nagyon alacsonyan van és nem képes kifejezni a gondolatait úgy, hogy mások is megértsék.

Bízok benne, hogy ez az írásom sokat segíthet a világbéke létrejöttében, valamint innentől kezdve az emberek érzelmi kapcsolatai is sokat fognak javulni. Merthogy ez így lesz ugye? 

Tetszik 2
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...