Mindennapjaink

A nőé vagy a férfié legyen a gyerek?

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 482

Gondolom nem mondok vele újat, ha azt állítom, hogy Magyarországon durván nőpárti a bíróság akkor, ha el kell helyezni váláskor a gyermeket. Nem jó ez sem, ám van egy ettől sokkal súlyosabb kérdéskör is, ez pedig a gyermektartás létjogosultsága.

Józsi és Rózsi megkívánják egymást, ám a pasinak esze ágában sincsen gyermeket vállalni, pláne ahhoz nincsen, hogy Rózsit feleségül vegye. Igen ám, de Rózsi kitalálja a nagysok eszével, hogy a Józsi jó parti lesz, hiszen van pénze rendesen és azt hazudja Józsinak, hogy szedi az antibébi tablettát, holott már régen nem szedi azért, hogy teherbe essen Józsitól.

Megszületik a gyerek és Józsit megfeji a Rózsi a bíróság segítségével még akkor is, ha a Józsi sírva esküdözik, hogy őt csőbe húzta a Rózsi és fizetni fog mint a katonatiszt.

Hogyan lehetne megvédeni a férfiakat ezektől a nőktől jogilag? A magam részéről el tudnám képzelni azt, hogyha egy nő nem tudja felmutatni a gyermeke apjának a beleegyező nyilatkozatát a gyermekvállalásba, akkor a nő viselje egyedül a döntése következményeit. Természetesen ha erőszakolás következménye az a gyermek, az más kategória.

Mit gondoltok erről?

Tetszik 0
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...

2 hozzászólás

  1. Eszter69 says:

    Bár nő vagyok, mégis egyetértek azzal, hogy a férfiaknak is bele lehessen szólni jogilag is, hogy szeretnének-e gyermeket vagy sem.

    1. mobidick says:

      Na ezt én is ismerem mert tényleg van ilyen, egy barátom is pont így járt pár éve, azóta is fizeti havonta a pénzt úgy, hogy nem akarta a gyereket.

Hozzászólások lezárva.