Mindennapjaink

Saját receptem.

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 145

Akinek ez az ízvilág bejön, annak szeretettel adom át ennek az ételnek a receptjét, bár azt vallom, hogy ízlés dolga, mégis igyekszek mennyiségeket is megadni.

Az ételt Tamás-csudafinoméslaktatóskajája névvel láttam el 😀

Hozzávalók:

  • 1 kg apróra vágott savanyított káposzta
  • kb 1kg darált hús (sertés erre a legjobb)
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 6 cikk fokhagyma
  • kb 20 dkg rizs
  • Cayenne bors
  • őrölt piros paprika
  • kb 1 kg krumpli
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • kevés liszt
  • 2 evőkanál tejföl

A husit összekeverem a piros paprikával, sóval, cayenne borssal, rizzsel, tojással, zsemlemorzsával, apróra vágott vörös hagymával, 4 gerezd apróra vágott, vagy fokhagymakinyomóval összetört fokhagymával, addig keverem az egészet, míg nem lesz egy tapadásmentes állaga, tehát könnyen leválik a kézről. Ezt a zsemlemorzsa arányával tudjuk szabályozni.

Amikor készen vagyok a hússal és a krumplit is összevágtuk apróra, egy minimum 4 literes edény alját befedjük vékonyan az apróra vágott káposztával, erre egy sor kis gombócokat készítünk a húsból, majd rá egy sor krumplit, utána újabb sor husit és újabb sor krumplit, ezt befedjük a maradék apróra vágott káposztával és felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy elfedje teljesen a káposztát. Érdemes ezt is megsózni ízlés szerint, mert a krumpli sokat elvesz a húsban található sóból.

Kb 1,5 órán keresztül főzzük, majd az utolsó 10 percben teszünk hozzá 2 gerezd összetört fokhagymát, majd tejfölös habarást adunk hozzá, kevés tejföllel, nehogy megsavanyítsa az ételt, ám aki szereti, tehet bele bőven.

Aki nem szereti nagyon savanyúan az ételt, annak javaslom, hogy kicsit mossa át a káposztát hideg vízzel.

Jó étvágyat kívánok!

Tetszik 1
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...

1 hozzászólás

  1. Köszönöm ezt kipróbálom a hétvégén.

Vélemény, hozzászólás?