Állati jó!

Húst eszel te marha?

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 311

Most magamra fogok haragítani sok embert, ám ez nem izgat, hiszen őket sem izgatja az, hogy én hogyan érzek ebben a témában.

Egyre jobban terjed az az elmebaj, magukat állatvédőnek tartó közösségekben, hogy az édes kicsi állatkákat aki megeszi, az beteglelkű ember.

Ami szomorú, hogy ezek az emberek, egyébként valóban sokat tesznek az állatok megmentéséért, ám ez a fajta túlzás már aggasztó.

Mert alapvetően miből is áll ez az egész elméletük? Hogy az édes kis malacka, borjúcska mennyire aranyos és neki is joga van az élethez, de mi gonosz emberek leöljük és megesszük őket, holott az anyukájuk emiatt nagyon szomorú.

Valójában a saját lelki gyengeségeiket ültetik át fizikai testekbe, így azzal már tudnak mit kezdeni, de saját magukba nézni képtelenek. Arra meg pláne esélyük sincsen, hogy átértékeljék hibás világnézetüket és elfogadják azt, hogy a világ természetéből fakadóan, vannak olyan történések, amikre nem lesz soha sem ráhatásunk, ilyen az állati fehérje fogyasztás, mert szükségünk van rá. Még akkor is, ha vannak, akik ezzel vitatkoznak, joguk van ahhoz, hogy ők ne fogyasszanak.

Sajnos ezek a túlzásba eső állatvédők, azért választották az állatokkal való törődést, mert többségük képtelen normálisan működő párkapcsolatra, pont az elrugaszkodott gondolkodásmódjuk miatt.

A magam részéről is, nagyon rossz belegondolni, hogy mi az ára annak, hogy rántott husit ehetek, vagy csirkemellet, vagy bármilyen minőségibb húsos táplálékot, mert tudom jól, hogy mi ennek az ára. Hiába tudom, ettől még nem mondhatom senkire sem azt, hogy beteg a lelke, mert nem küzd a húsállataink leölése ellen, ugyanis ha tetszik nekünk, ha nem, ez sajnos teljesen természetes folyamat. A magam részéről várom már azt, amikor úgy tudnak majd húsfehérjét tenyészteni laborokban, hogy nem lesz tudata a a sejteknek, csak simán szaporodnak majd és így lelkiismeret furdalás nélkül vehetek majd az üzletekben olyan husit, amihez nem tapad egy állatka szenvedése.

Addig viszont illene mindenkinek észnél lennie és elfogadni a természet törvényeit.

Tetszik 0
Nem tetszik 1

Még szintén kedvelheted...

4 hozzászólás

 1. Molly says:

  A túlkapások sehol sem jók.
  Az ember mindenevő. Nem ragadozó, de nem is kizárólag növényevő erre a fogazata, és az emésztőrendszere is utal.
  Tehát az ember az evolució kezdete óta eszik húst.
  Ez tény.
  na most ha valaki úgy dönt hogy ő biza nem szeretne húst enni mert… szegénykék, vagy mert nem tolerálja a szervezete az állati fehérjét stb , akkor ne tegye.
  Szabad akarata vagy a kényszer hozta döntése. Az övé.
  De hogy azokat elítélje megbélyegezze akik maradnak az emberi fajra jellemző táplálkozási módnál, az ad abszurdum. Számomra olyan mint az inkvizíció.
  Had döntse már el mindenki maga hogy a természet adta lehetőségek közül mivel szeretne élni.

  1. mobidick says:

   egyetértek veled, enni muszáj akkor is ha nem tetszik néhány embernek, hogy husit eszünk.

 2. Varga Tamás says:

  Köszönöm, szerintem sem szabadna emiatt másokat negatívan megítélni.

 3. Molly says:

  Had döntse már el mindenki maga hogy a természet adta lehetőségek közül mivel szeretne élni.’
  Persze ezzel a mondatommal, én most nem támogatom az állatok szenvedésével járó, élethez méltatlan nagyüzemi tartását. Én sem eszem húst.
  Csak azt mondom, hogy az ember húsevő is. Aki akar egyen hűst, megbélyegzés nélkül. Menjen vadászni. 😀

Hozzászólások lezárva.