Állati jó!

Állati rossz

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 661

Bár az állati jók közé tettem ezt a bejegyzést, ennek ellenére amiről írok, az valóban állati rossz. Minden tekintetben.

Téma a mai magyarországi állatvédelem, állatmentés és ehhez kapcsolódó valós történések.

Léteznek a néma, csendben dolgozó állatvédők, ők nem tudom hogyan oldják meg, ám képesek anyagilag is finanszírozni a mentéseiket, gondoskodnak a mentett állataikról, valahogy mindig megoldódik az anyagi problémájuk, nem zeng tőlük az egész internetes médiafelület, hogy mennyire jófejek és kellene nekik pénz, hogy mégtöbbet és mégjobban és…és…és…

Gondolom már kitaláltátok, hogy vannak viszont olyanok, akik profi marketinggel jutnak támogatásokhoz, amit jó esetben az állatok mentésére fordítanak. Mi van akkor, ha ez az egész csak álarc és a valóságban a saját megélhetése a cél ezeknek az embereknek?

A mai írásom azért született meg, mert nem értek valamit és a segítségetekre van szükségem, a hozzászólásaitok hátha segítenek nekem eligazodni, ebben a szövevényes helyzetben.

Adott egy állatvédő, akit Wegera Györgynek hívnak, komoly embertömeg támogatja, mind anyagilag, mind emberileg, aki megírta egy másik állatvédelemmel foglalkozó csoportról a véleményét. Ez a csoport a “Szurkolók az állatkínzás ellen” nevet viseli, nagyon sokan támogatják őket is, nem csak anyagilag, hanem emberileg is.

Miért érdekes ez az egész?

Azért, mert két, mára már nagyon is ismert-elismert állatvédelemmel foglalkozó ember-csoport feszült egymásnak.

A Wegera szerint a Szurkolók hazudnak egy tavalyi mentésükkel kapcsolatban, az írása szerint csak valamiféle istentudat van a Szurkolók viselkedése mögött, miközben az igazi állatmentéseket nem is végzik el, hiszen nincs is nekik erre sem menhelyük, sem más telephely, valamint a legutóbbi karácsonyi akciójukat megelőzően az azóta már elhunyt, állatkínzónak kikiáltott ember segítség kérését figyelmen kívül hagyták ők is, ahogy több más szervezet is, majd amikor kiderült, hogy valóban nagy a baj és meg is halt egy kutyus a láncon, akkor nagyon durva és agresszív módon jártak el, az akkor már haldokló emberrel szemben.

A Szurkolók is megjelentettek erről egy cáfolatot, miszerint a Wegera hazudik, semmi sem úgy van ahogy állítja, egyedül egyet ismertek el (mondjuk ezt videó is bizonyítja), hogy durván beszéltek a haldokló emberrel.

Mint kiderült, a Szurkolók nem fogják feljelenteni a Wegerát, nehogy teret kapjon és önreklámnak használja fel ezt is, holott amikkel megvádolta Wegera a Szurkolókat, azok alapján be kellene szüntetni a tevékenységüket jogerősen, ugyanakkor, ha a Wegera hazudott, akkor őt kellene eltiltani egyszer és mindenkorra az állatokkal való foglalkozástól.

Merthogy itt valaki durván HAZUDIK! Márpedig aki, vagy akik ilyen súlyos hazugságokat megengednek maguknak, azok nem méltóak arra, hogy támogassa valaki is anyagilag.

Ha már ilyen nagy nevek közül is valaki biztosan hazudik, akkor kiben lehet megbíznunk és kiket érdemes anyagilag is támogatni?

Csak én jelentettem volna fel a Wegerát, ha úgy érzem, hogy hazudik? Vagy ebben a helyzetben csendben kellene maradjak akkor is, ha igazam van?

Mi a helyes ilyenkor? Mert szerintem valakinek fizetnie kell a hazugságokért.

Tetszik 0
Nem tetszik 1

Még szintén kedvelheted...

3 hozzászólás

 1. Molly says:

  Hm hm… megint vékony jég ez.
  Sok mindent lehet itt gondolni, a nem feljelentés kapcsán.
  Egyik az hogy nem szeretnek pereskedni, meg hát valóban durván beszéltek azzal az emberrel.
  Másik hogy nem zörög a haraszt, tehát lehet hogy van igazság abban amit Wegera állít.
  Hogy mi az igazság? Ki tudja, amíg egy állítás egy állítás ellen… bizonyíték nélkül…

  1. mobidick says:

   szeretem az állatokat mindegy mik, nekem minden állat jó hogy van a világon. Példát kéne mutasson mindenki szerintem aki állatokkal foglalkozik aki végi őket pláne. Én biztosan is feljelenteném azt aki rólam hazudik aki nem jelenti fel a másikat az azt jelenti hogy igazat irtak róla.

   1. Varga Tamás says:

    Mivel fogalmam sincsen, hogy ki hazudik ebben a történetben, így én is csak azt tudom erre mondani, hogy aki rólam nagy nyilvánosság előtt hazudna, biztos hogy beperelném. Pláne akkor, ha az állatvédelem a szívügyem és ezzel esélye lenne eltávolítani olyan embert, vagy embereket, aki, vagy akik ekkorákat hazudnak.

Hozzászólások lezárva.