Mindennapjaink

Az egyenjogúságról.

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 307

Azt álmodtam, hogy megismerkedtem egy nagyon kedves csajjal, akivel lett egy közös gyermekünk. Dolgoztam, ő nevelte a kicsikét amikor nem voltam otthon, majd amikor hazaértem, kicsit játszhattam, beszélgethettem a gyermekünkkel, majd utána szerelmemmel. Minden egyes nap megköszöntem neki azt, hogy tiszta a ház, hogy főtt étellel fogad, hogy a gyermekünknek kitűnő anyukája.

Hétvégente amikor mindkettőnknek volt kedve, akkor együtt mentünk el kirándulni, vagy csak együtt pihentünk otthon. Amikor elmentünk vacsorázni, akkor előre engedtem, ő kedvesen megköszönte és rám mosolygott. Amikor a fizetést haza adtam, ő kedvesen átölelt és mosolyogva mondta nekem, hogy mennyire büszke rám, amiért gondoskodok rólunk anyagilag.

Ahogyan nőtt a gyermek, a kedvesemnek felajánlottam, hogy kezdjen bele olyanba, ami kikapcsolja őt és örömöt okoz számára és amíg ő a hobbijának hódolt, addig én a gyermekünkkel sétáltam, bicikliztem, sétáltunk a réten, meséltem neki, tanítottam, amikor hazamentünk, a kedvesem örömmel mutatta meg az alkotását, a gyermekünk pedig eldicsekedett mindazzal, amit megtanult a sétánk alatt. Ahogyan a gyermek már iskolás lett, a párom dolgozni kezdett, a házimunkát megosztottuk, hogy egyikünk se merüljön ki teljesen.

Nem volt kérdés, hogy ki-ki azt végzi el, amiben ügyesebb. És mégis tiszteltem mindennél jobban azt, hogy egyenrangú velem még akkor is, amikor pénzt nem keres, “csak” a lakással és a gyermekkel foglalkozik. Ő pedig csillogó szemmel bújt mellém minden este, hogy békésen elaludjon a vállamon.

Majd felébredtem. Körülnéztem és azt láttam, hogy előre kell engednem a nőket, hogy randevún meg kell hívjam a pénzemen, hogy virágot kell neki vigyek, hogy vacsorára kell elhívjam, hogy elvigyem vásárolni… miközben folyamatosan azt szajkózza nagy részük, hogy ők egyenrangúak a férfiakkal.

Igen, ők egyenrangúakká váltak akkor, amikor kapni kell valamit, ám adni elfelejtenek önként. Cserébe igen. Hiszen a kapcsolat egy üzletté vált. Van pénzed vacsorára, vásárolni, ékszerre, kirándulni menni, akkor cserébe megkaphatsz. Ameddig tart a pénzed.

Tetszik 0
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...

3 hozzászólás

 1. Molly says:

  Hmm.. az álom része de szép is lenne. Én is szeretnék így élni. 🙂 Csak olyan partner kellene hozzá akivel ezt szeretném megélni.
  Az ébredés utáni is rész meg igaz. Valóban a párapcsokat valamilyen szinten üzlet. Vannak nők akik vérbeli üzletasszonyok csak azok nem kapnak ilyen férfit, mert az üzleti érzék mellett elsikkad a női finomság. 🙂
  A férfiaknak sincs könnyű dolguk, szegények az sok üzletasszony között, már azt sem tudják hogy legyenek férfiak. 🙂
  Ilyen ez a popszakma. 😀

  1. Varga Tamás says:

   Valóban, emiatt is nehéz értékes és tartós kapcsolatot találni. Ideiglenes van mindenkinek bőven, ám szerintem épeszű ember nem ilyenre vágyik egész életére.

   1. Molly says:

    Hát nem. 😀

Hozzászólások lezárva.