Mindennapjaink

Miért lettem antiszociális?

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 282

Egyszerű az oka: így tudom csak megvédeni önmagamat azoktól az emberszerű lényektől, akik körülvesznek a világban.

Mi a bajom velük? Leginkább a következők:

– irigyek.
– buták.
– rosszindulatúak.
– lelketlenek.
– önzőek.
– becstelenek.

Természetesen ez nem mindenkire igaz és nem mindegyik azokra, akikkel gondjaim vannak.

Miért gondolom azt, hogy Magyarország tele van ilyen emberekkel? Egyrészt sokat utazok, sokféle emberrel hoz össze a sorsom, másrészről vannak ennek jól beazonosítható, társadalmilag is érzékelhető jelei. Ilyen például az, hogy a többség emocionális döntéseket hoz olyankor is, amikor az eszére kellene hallgatnia. Nézzünk erre példát. Lajoska hallja a tévében, hogy X párt Y embere azt mondja hogy… Na erre Lajoska vagy hevesen bólogat, mert szereti őt, vagy szidja az anyját is, mert utálja őt. Lajoska lusta arra, hogy utánajárjon, hogy ugyan már, mennyi igaz abból, amit hallott, inkább felruházza a pártot, vagy személyeket tulajdonságokkal, amikhez többnyire következetesen tartja is magát. Túl sok ember képzeli azt, hogy emberek vagy igazat mondanak, vagy hazudnak. Olyat el sem tudnak képzelni, hogy féligazságokkal tömik őket, amibe belecsomagolják a hazugságokat, legyen ez egy reklám, vagy politikai maszlag, vagy bármi más, ami megoszthatja az embereket.

Hát én ebből zárom ki magamat, emiatt lettem antiszociális.

Tetszik 0
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...

3 hozzászólás

 1. Molly says:

  “Lajoska lusta arra, hogy utánajárjon, hogy ugyan már, mennyi igaz abból, amit hallott, inkább felruházza a pártot, vagy személyeket tulajdonságokkal, amikhez többnyire következetesen tartja is magát. Túl sok ember képzeli azt, hogy emberek vagy igazat mondanak, vagy hazudnak. Olyat el sem tudnak képzelni, hogy féligazságokkal tömik őket, amibe belecsomagolják a hazugságokat, legyen ez egy reklám, vagy politikai maszlag, vagy bármi más, ami megoszthatja az embereket.”
  Ezt a most azért idéztem, mert vékony jég Tamás!
  Ne feledjük, hogy a közember, a kisember, az átlagpolgár, nem mindennek tud utána járni. Még akkor sem ha akar!
  Vegyük egy példát: nem politika, – bár, ki tudja ….! – itt van ez covid19! Őszintén, ha nem vagy virológus szakember utána tudsz járni, hogy valójában mi is ez, mit a valódi tények róla? Mert én nem!
  Innen ezt hallom, onnan azt. Itt ezt olvasom ott azt. Sokszor a fellelhető információk egymásnak ellentmondanak. na most ember legyen a talpán aki kihámozza a valóban igazat.
  Úgy érzem hasonló a helyzet az általad említettekkel is. Nem mindig Lajoska hibája, hogy nem ismeri teljes igazságot. Hiszen hogyan is ismerné ha nem fér hozzá! 🙂

  1. Varga Tamás says:

   Sikerült egy valóban nehéz élethelyzetet megtalálnod, itt kétségtelen, hogy nehéz okosnak lenni. Ám az életünkben ez a ritkább, mondok példákat. Mennyi az átlagkereset hivatalosan? Mennyit kapunk mi legtöbben kézhez? Vagy ez és ez az ember ilyet és ilyet mondott, holott ez nem igaz, vagy csak félig. Például ezeknek simán utána lehet járni. Természetesen rengeteg ilyen van még.

   1. Molly says:

    Nem ezek nem elég konkrét példák Tomi. 🙂

Hozzászólások lezárva.