Mindennapjaink

A női agresszióról őszintén.

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 642

Mivel rengeteg hazugság, ferdítés lát folyamatosan napvilágot ebben a témában, bizonyos aljas politikai köröknek köszönhetően, ideje beszélnünk a valóságról.

Reklám filmek, cikkek mutatják be a férfiakat rendszeresen úgy, mint akik kizárólagosan bántalmazzák a társukat, családjukat és emiatt, szegény nők nagy része elszenvedője az agressziónak. Mi ezzel szemben a valóság?

A nők jelentős része, képtelen érvekkel érvényt szerezni akaratának és ekkor jön az első lépcsőfok (jobb esetben nem a másodikkal nyit), amikor elkezd vagy zsarolni érzelmileg (duzzogás, szeretetmegvonás, stb), vagy annyira belelovalja magát abba, hogy így, vagy úgy, de elérje amit akar, hogy ez több esetben az üvöltözésből átmegy fizikai agresszióba is.
Hogy ennek miért nincsen írásos nyoma annyi, mint a megtörtént esetek? Leginkább azért, mert azok a férfiak, akik elszenvedik a nők által okozott fizikai agressziót, félnek, illetve nagyon szégyellik azt, hogy őket veri a nő.

Alapvetően elég csak szétnéznünk a saját környezetünkben, hogy mennyi nagyszájúnak nevezett nőt ismerünk, mi magunk is, el lehet gondolkodni akkor azon, hogy ezek otthon hogyan érvelhetnek.

Hogy érezd a folyamatot: Gizike kijelenti, hogy a jövő héten elmentek a hegyekbe kirándulni, de előtte neki kell egy új ruha. Te elmondod, hogy sajnos dolgozol akkor fusiban, nem érsz rá, mondjon másik időpontot. Gizike már eldöntötte magában, hogy neki ez így pont jó lesz, eltervezte az utazás összes elemét és erősen ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig mennetek kell ezek után, hiszen nem akar feleslegesen tervezni. Te hiába is mondod a legnagyobb jóindulattal, hogy értse már meg, hogy neked nagyon fontos az a munka, de ha szeretné, menjen el nyugodtan nélküled. Ekkor Gizike már emelt hangon üvöltözik veled, hogy minden fontosabb neked mint ő, hogy soha nem lehet rád számítani, mennyivel különb férfi nálad a Görbe Pista, aki bezzeg azt csinálja amit a felesége mond neki és vedd tudomásul, hogy addig nem lesz semmi, amíg bocsánatot nem kérsz Gizikétől, stb… ha szerencséd van, akkor csak üvöltözik veled a Gizike habzó szájjal, ha nincsen szerencséd, akkor bizony neked is megy, miközben üvöltözik.

Egyébként csak érdekességképpen, van olyan kultúra itthon is, amikor a népes kiccsalád kivonul bosszút állni az utcára és kizárólag a nők üvöltözik, hogy öjjed megfelé!

Hogy vannak egyébként olyan férfiak is, akik idióták és agresszívek ok nélkül is? Sajnos ez is igaz, a nagy számok törvénye alapján vannak ilyen férfiak is, nem csak nők.

A legtöbb agresszióban, amikor a férfi megüti a nőt, sajnos megelőzi azt a nők, verbális agressziója, amivel olyan idegállapotba hozza a férfit, amikor már nincsen onnan visszaút. Bizony van az az idegállapot, amikor már nincsen önkontroll, amikor megaláznak folyamatosan és stresszelnek a hangzavarral, hangerővel, fizikai fenyegetettséggel. Aki azt állítja, hogy ilyen esetben a férfi a hibás, mert vissza lehet fogni magunkat, annak azt kívánom, hogy élje át ő is ugyanazokat rendszeresen, amit az a férfi, aki rendszeres elszenvedője a női erőszaknak, legyen az verbális, vagy fizikai.

Mielőtt a professzorok megjelennének, leírom érthetően: igen, vannak férfi bántalmazók is, sajnos túl sokan, ám az alap probléma a valóságban az, amit itt felvázoltam, legalább is ott, ahol az intelligencia nem az átlag alatti a felek részéről. És igen, én is tudnék kivételeket, ám ennek az írásnak nem ezek keresése a célja.

Tetszik 0
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...

4 hozzászólás

 1. mobidick says:

  Nekem ilyen ugyan még nem volt viszont egyik haverom hasonlóan járt azzal a nővel. Mondtam neki hogy küldje el, mert csak a baj lesz később és sajnos úgy volt, még a rendőrök is kimentek. Még akkor is rossz ilyet tudni, ha vannak férfiak is akik ilyenek.

 2. Molly says:

  Erre az esetre szoktam azt mondani, hogy van a nő, akit én is simán pofán vágnék.
  Azaz tud úgy viselkedni egy nő, hogy simán megérdemelne egy atyai pofont. 🙂 Olyan nyomulósan, szüntelenül hergelve a férfit.

  1. mobidick says:

   Jólenne minden nő ilyen volna mint te, azt hiszem te is az vagy nő.

   1. Molly says:

    Igen mobidick nő vagyok. 🙂

Hozzászólások lezárva.