Mindennapjaink

Sikertörténet dióhéjban

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 613

Ez a történet sok-sok évvel ezelőtt kezdődött.

Van egy ismerősöm, aki elmondta nekem, hogy azt érzi, valamit nagyon elront a párkapcsolatokban, mert ugyan nem egyéjszakás kapcsolatokat keres, mégis mindegyik megszakad pár hónapon belül. Azt kérte, hogy találjuk meg ennek az okát, mert már nagyon szeretne egy stabil kapcsolatot, ahol igazán boldog lenne.

Ugye milyen könnyűnek tűnik egy ilyen kérés? Mondj valami jót és én utána egy nagyon nehéz élethelyzettől fogok megszabadulni végre. Pedig nagyon is kemény, következetes munkával lehet megoldani.

Első körben arról beszélgettünk, hogy mik alapján választ magának társat. És igen, itt kezdődött a probléma gyökere. Valamiért olyanokhoz vonzódott, akikkel ugyan kegyetlenül jól érezte magát, ám csak ideig-óráig, hiszen a személyiségük, értékrendjük teljesen különbözött. Az ismerősömet amikor megkérdeztem, hogy nem érezted azt már az elején, hogy baj lesz, azt válaszolta, hogy voltak sejtései, ám olyan jól érezte magát, hogy abban bízott, majd minden kialakul önmagától. Amikor ezt rendeztük, hogy kiválasztás, jött a következő kényelmetlen rész. Önmagunk.

Ez amiatt is kegyetlen, mert aki valódi változást szeretne elérni, bizony őszintén és kőkeményen önmagába kell nézni és megvizsgálnia a gondolatait, tetteit. Ilyenkor iszonyatos érzések képesek felszabadulni, aki ezen képes felülemelkedni, nagy esélye van arra, hogy nyertesként folytatja az útját. Sokat beszélgettünk mi is arról, hogyan és mint cseszte el ő is a kapcsolatépítést, rá kellett döbbennie mindazokra a változtatásokra, amiket eddig maximum csak érzett, de nem merte önmagának sem bevallani. Ez is milyen egyszerűnek hangzik nem igaz? Pedig ez a fajta változás olyan nehéz, hogy sok esetben, meg sem lehet állni könnyek nélkül.

A folytatásban a tervek-vágyak, kötelességek következtek, ezek tisztázása nélkül csak faltörő kosként haladna az ügyünk, ám mi elhatároztuk, hogy a sima utat választjuk.

Ha hallottatok még sok sóhajtást, itt lett volna bőven, hiszen a ráébredés, a csodálkozás folyamatosan bekövetkezik olyankor, amikor jelen van a legmélyebb őszinteség a beszélgetésben. A magam részéről akkor voltam a legelégedettebb, amikor rám nézett, majd ezt mondta: tudod, mindig is éreztem, hogy egy nagy marha vagyok, de most már tudom is, köszönöm neked a segítséget, mától egy új ember néz rád.

Annyit kértem csak, hogy üljünk le beszélgetni pár hónap múlva újra, hogy lássam, mennyire lett új az az ember.
A következő találkozásunknál egy mosolygósabb, nyugodtabb ember ült velem szemben. Látszott, hogy valami jó történt vele. Hogy mi, azt megtudjátok a következő bejegyzésemben.

Tetszik 0
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...