Mindennapjaink

Buta, hazug, vagy aljas?

Kérlek oszd meg!
Látogatók eddig összesen: 400

Adott a mai magyar társadalomban, egy mostanra, már nagyon is meghatározó értékrend, ez pedig a hazugság és mások megvetése, utálata, erősebb esetben a gyűlölete. Most nem célom pártokat kiemelni, hiszen mindegyik rajongótáborában megtalálhatóak szép számmal az említett értékrendű emberek, csak annyi különbséggel, hogy nem ugyanazt utálják, hanem egymást 

Natehát, adott egy probléma (bárcsak egy lenne), amit úgy orvosol az egyik párt, hogy gátlástalanul hazudik az embereknek, csak hogy a hatalmat birtokolni tudja. Erre mi egy egészséges társadalom reakciója? Kiveti magából a gátlástalanul hazudozókat és olyanokkal pótolja, akikkel egy hosszan tartó fejlődés biztosított. Ehelyett Magyarországon, nemhogy kivetné, hanem egyenesen misztikus áhítattal szajkózzák milliók a hazugságokat, majd amikor kiderül, hogy hazugságra épül minden, akkor elkezdik a rajongók mentegetni a csodálatuk tárgyát, hogy az nem is olyan nagy baj, hogy ennyire hülyére vettek bennünket, mert a másik csoport, na az még mekkora mocsok, így legalizálva önmaguk előtt a mételyt.

Amikor elfedjük a balfaszságunkat hazugsággal, akkor csak buták vagyunk, vagy aljas hazudozók?


A társkereső oldalakkal is nagy hasonlóságot mutat a valós élet.


Temérdek adatlap van tele olyan adatokkal, aminek sokszor a fele sem igaz. Beszélgetünk esetleg órákat, miközben szintén csak hazugságok tömkelegét kapjuk legtöbb esetben. Szerencsésnek érzem önmagamat ez ügyben, mert már régen immúnis vagyok ezekkel szemben, ugyanakkor együtt tudok érezni azokkal, akiknek ezek a dolgok fájnak, mert ők nem élnek vissza mások jóhiszeműségével. Sorolhatnánk itt még sok olyan negatívumot, ami szánalmas, esetleg undorító, ám felesleges, tudjuk szerintem sokan, hogy hogyan is megy ez ott is.

Ugye nem csodálkozunk már azon, hogy ha a valós életben sincsen tisztesség, őszinteség, túl sok esetben lelkiismeretesség, akkor a társkereső oldalakon sem fogjuk megtalálni, csak néha-néha… ez van. Vagy mégsem?

Amennyiben nem aludtál el a bejegyzés olvasásakor, esetleg nem kaptál dührohamot sem, akkor szeretettel olvasnám a leírtakkal kapcsolatos véleményedet.

Tetszik 0
Nem tetszik 0

Még szintén kedvelheted...